Süreç


Şubat ayı içinde projenin ana hatlarını belirledikten sonra sıra, mahalle halkı ile tanışmaya ve projemizi onlara anlatmaya geldi. Bu amaçla mahalledeki Abbasağa Parkı ve Güneş Saati Meydanını ve Mahalle halkının sık sık vakit geçirdiği, bir araya geldiği Erdal’ın çay evini kendimize başlangıç ve tanışma noktası olarak belirledik. Onların bize ve projemize sıcak yaklaşımları ile daha da cesaretlendik ve projenin gerçekleşmesi için gerekli olan şu adımları attık:

- Doğal yöntemlerle balkonda sebze yetiştirme hakkında bilgi edinme süreci,
- Yeryüzü Derneği üyesi ve organik çiftlik sahibi olan Aytaç Timur’dan doğal yöntemlerle kent tarımı üzerine fikirlerini almak,
- Toprak, fide ve saksıların temini,
- Projeye dahil olmak isteyen mahalle sakinleri ile tanışma,
- Projeyi anlatan afiş ve broşürlerin tasarımı ve dağıtımı
gibi planlamaları, vaktimiz olduğunca öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte yürütmeye çalıştık. 
Nihayet 24 Nisan 2011 Pazar günü Mahalle halkının sıcak ilgisi ve katılımıyla, saksılara diktiğimiz sebzeleri  (domates ve soğan) katılmak isteyen sizlere sunduk. Bu aşamadan sonra proje artık hepimizin ortak projesidir.
24 Mayıs 2011 günü, bu ders kapsamında yapılmış olan diğer projeler ile birlikte, balkonlarda tarım yapma pratiğini uygulamayı hedefleyen Abbasağa Çiftçileri Projesi de YTÜ, Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’nde sergilenecek ve tartışmaya açılacak.  Bu süre içinde deneyimlerinizi bizlerle paylaşmanızı, önerilerinizi bize aktarmanızı bekliyor olacağız.
Son adım olarak sergi günü domates ve soğanların ekili olduğu saksılarınızla birlikte sizi sergi salonunda bekliyor olacağız. 10 gün boyunca bu saksılara biz bakacağız ve sergi sonunda size geri getireceğiz.