Kent ve Balkon Tarımı


Kent tarımı, son yıllarda dünya kalkınma gündeminde önemli yer tutmaya başlayan, kentte yaşayanların doğaya ve doğala dönüş özlemi biçiminde tanımlanabilecek kavramlardan biridir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü tarafından 1990’lardan bu yana uluslararası toplantılarda tartışılan kent tarımı, kent içi ve çevresinde, bilinen tarım dinamiklerinin devreye sokularak kentin daha akılcı kullanımı, artı değer yaratılması, doğal kaynakların  tasarruflu kullanımı hatta işsizliğe çare olabileceği düşünülen bir potansiyeldir.

Balkon tarımı, kent tarımının bir alt kolu olup balkonda saksı içinde yenilebilir doğal sebze ve meyve yetiştirme uğraşıdır. Üretim koruma altına alınmış soğan ve fidelerle gerçekleştirilmektedir.